top of page
KYoga.jpg
Kundalini Yoga
Kundalini Yoga stamt af van een  eeuwenoude yogatraditie, die tot op heden in zijn authentieke vorm werd overgedragen. Deze yogastijl biedt een krachtige transformerende weg, vele positieve effecten op lichaam en geest, een sterke persoonlijke groei alsook diepe ervaringen van pure gelukzaligheid. De letterlijke betekenis van Kundalini Yoga is ‘de yoga van bewustzijn’. Typerend is het dynamische karakter waarbij lichaamshoudingen gecombineerd worden met handposities, mantra’s, ademhalingstechnieken en meditaties. De lessen zijn geschikt voor iedereen, met en zonder yoga-ervaring!
KY wordt tot op heden in zijn authentieke vorm overgedragen, heeft de eeuwen en verschillende culturen, beschavingen doorstaan.  Het is een transformerende weg met positieve effecten voor lichaam en geest.  KY maakt gebruik van asana’s, mudra’s, mantra’s, meditatie en ademhalingstechnieken.
 
De kundalini energie staat voor het bewustzijn, voor je creatieve potentieel, je ware “zijn”, je uitstraling, je ziel, je totale bewustzijn en capaciteit. Kundalini energie is je creatieve potentieel, je innerlijke identiteit, de energie of uitstraling van je ziel, de energie van bewustzijn.  Je kundalini energie, bewustzijn zetelt of rust achteraan in je bekken en stijgt langs de wervelkolom, het wordt voorgesteld als 2 slangen die naar boven kronkelen en door de verschillende chakra’s opstijgen tot oneindigheid. Het bewustzijn ontwaakt, stijgt en verruimd en je ontdekt, ontvouwt je oorspronkelijke aard.  Het proces van groei door KY is een natuurlijke ontvouwing van je eigen natuur (die Oneindigheid is). Daarnaast biedt KY ook de technieken en het bewustzijn om fysiek en mentaal gezond te blijven. Het is de snelste weg om de transformatie, verheldering en verlichting te creëren die elk individu zoekt, en om een uitgelijnde relatie te ontwikkelen tussen lichaam, mind en ziel.
 
Typerend voor KY is het dynamisch karakter waarbij lichaamshoudingen gecombineerd worden met, handposities, mantra’s, ademhalingstecnhieken en meditaties.  KY is geschikt voor iedereen!
HeartYoga-OpDonker.png
bottom of page